Lokale historiske bygninger rundt omkring i landet

Norge har ett enormt utvalg av gammel historie, gamle ærverdige bygninger, museer og kultursteder som man finner over hele landet. Det er jo viktig å ta godt vare på vår kulturarv og det er vi her i Norge flinke på. Mange av disse stedene har også blitt ett attraktivt mål for turistene som kommer hit til landet. Det er jo flott å kunne vise frem den Norske historien til turistene som kommer hit.

Nidarosdomen

En av de virkelig store historiske bygningene vi har her i landet er Nidarosdomen som ligger i Trondheim. Hit strømmer både turister og nordmenn til hvert år for å se denne flotte bygningen.

Byggingen av Nidarosdomen startet opp rundt 1070 og varte frem til rundt år 1300, så det tok sin tid før den var ferdig. Bygningen heter egentlig Nidaros Domkirke og er den kirken som er mest sentral i landet i dag, det er fordi her ligger Olav den hellige gravlagt. Kirken har også fått status som nasjonalhelligdom og var i mange år kronings kirke for våre kongelige. Bygget har blitt godt vedlikeholdt i den senere tid, den har vært preget flere store branner opp igjennom årene men har blitt satt i stand igjen hver gang. Her finner man også de Norske kronregaliene som er utstilt her og som man kan beskue i Erkebispegården som ligger rett ved kirken.

Norsk Teknisk Museum

Ett museum som er veldig populært blant barna er Norsk Teknisk Museum som ligger i Oslo, her får de ett morsomt innblikk i den tekniske utviklingen gjennom årene. Det var foreningen med samme navnet som startet opp dette museet i 1914 etter en utstilling samme året hvor mye av utstillingen ble en del av museet. Det nåværende museet på Kjelsås sto ferdig i 1986 og har hele tiden vokst med stadig flere gjenstander som har fått sin plass her. I dag er det rundt 20 000 kvm med utstillinger, så det er nok å få med seg her inne.

Norsk Teknisk Museum

Museet har fått status som nasjonalt museum og her finner man det meste innen teknikk, medisin, naturvitenskap og industri i fra den Norske historien. Det er både en fast utstilling og en del har blitt holdt av til spesialutstillinger sånn at man har en god variasjon gjennom året, dette har igjen gjort til at mange skolebarn får gjerne en tur dit som en del av undervisningen.

Bygdøy

På Bygdøy ved Oslo finner man flere museer som omfatter Norsk sjøfarts historie, her er det flere Norske historiske båter som er utstilt. Vikingskip museet inneholder funn i fra noen utgravinger i landet som Oseberghaugen, Tune, Borrehaugene og skipene Gokstadskipet, Tuneskipet og Osebergskipet. Ett fint tilbakeblikk til vikingtiden får man der inne.

Flere av våre gamle ekspedisjons skip ligger også ute på Bygdøy, i forskjellige bygninger finner man skip som Fram, Kon Tiki, Ra med flere. Vi har jo hatt flere godt kjente oppdagere igjennom tiden og de fleste av disse skipene finner man i området. Norsk Maritimt Museum ligger da også naturlig inne i dette området.